Waarom kozen Ruben en Jasper voor Energiemanagement?

Ruben D’helft zit in het laatste jaar Energiemanagement. Ruben heeft Elektriciteit-Elektronica gestudeerd in het VTI van Waregem, een pure technische richting.
“Tijdens de zoektocht naar de ideale opleiding was het belangrijk dat ook het niet technologische zoals het economische aspect aan bod kwam. Hierdoor koos ik voor Energiemanagement.” vertelt Ruben.

“Als enegiemanager word je niet opgeleid tot 1 specifiek beroep maar tot een energie-expert die in verschillende sectoren aan de slag kan. Howest heeft mooie labo’s waar we aan de slag kunnen met zonnepanelen, luchtgroepen en een warmtekrachtkoppeling waardoor de theorie direct kan omgezet worden in de praktijk. Bepaalde labolessen gaan ook door bij de bedrijven zodat we met het laatste nieuwe materiaal leren werken, maar ook de kennis uit het werkveld met ons gedeeld wordt. Deze praktijkgerichte aanpak vind ik super in Howest.”

Ruben wil volgend academiejaar ook nog verder gaan voor een master en hoopt om daarna aan de slag te kunnen als energiedeskundige in een bedrijf.

IMG_9363

Jasper D’helft heeft ook Elektriciteit-Elektronica gedaan in het secundair en startte samen met zijn broer Ruben daarna met Energiemanagement.
Waarom koos je voor ENM? “Omdat ons energielandschap voor enorme uitdagingen staat, wil ik hier mijn steentje aan bijdragen” zegt Jasper. “De toekomstgerichtheid en werkzekerheid die dit met zich meebrengt zijn een groot pluspunt. Ook mijn interesse in technologie en wetenschappen en de veelzijdigheid aan vakken waren een belangrijkste drijfveer om aan deze opleiding te beginnen.”

“Een belangrijke troef van Energiemanagement is dat je wordt opgeleid tot energiespecialist met meer dan alleen technische kennis. Door het verduurzamen van de energiesector is de kennis van economie en management essentieel. Ook deze zaken komen grondig aan bod in de opleiding. Je hoeft dus zeker geen pure techneut te zijn om deze opleiding te volgen.”

“Door de vele projecten en samenwerking met de industrie wordt de kloof tussen de opleiding en de arbeidsmarkt heel klein. Er zijn ook heel wat docenten die zelf een eigen bedrijf hebben in de sector en zo dus uit de pure praktijk kunnen spreken.”

Als Jasper zijn bachelor Energiemanagement heeft behaald, wil hij ook nog verder studeren voor een master Elektrotechniek.

 

Wil jij meer te weten komen over de opleiding Energiemanagement? Kom dan zeker langs op de Howest-stand tijdens één van de SID-in beurzen, kom een proefles meevolgen of breng pns een bezoek tijdens een infodag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s