Wat is het verschil tussen een goedkope en een dure lader?

Voor VTM Nieuws hebben we een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van smartphoneladers. Is er echt een verschil tussen de goedkope laders uit de Action en de originele lader van de smartphonefabrikant?

We hebben metingen gedaan op de omzetting van AC naar DC, het rendement, sluimerverbruik, opwarming van lader en smartphone. Daarnaast hebben we ook de laders open gemaakt om de elektronica even te bekijken en te vergelijken.

Het resultaat kan je nalezen op de site van VTM Nieuws.

 

Samengevat: uit de meetresultaten kwamen geen heel grote verschillen. De rendementen waren allemaal in dezelfde grote orde en het sluimerverbruik van de lader zonder gsm was slechts enkele eurocent per jaar.
Het grootste verschil was te merken aan de gebruikte elektronica en de kwaliteit van de printplaat. Hier scoren de goedkoopste laders echt niet goed. Hier stellen we toch wel vragen bij de veiligheid van die laders voor enkele euro’s.
Ons advies is dus blijf bij de laders van je smartphone fabrikant of koop een alternatief merk in de betere elektrozaak, maar geen laders die slechts enkele euro’s kosten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s